Till mina barn.
En bok med deras älsklingsrätter.
En bok som speglar 80- och 90-talet.
En av rätterna vore i så fall Potatis- och purjolöksoppa.
1 purjolök
8 potatisar
1 pkt bacon (går bra med
kalkonbacon, lightbacon etc)
2 tärningar hönsbuljong
körvel
salt
vitpeppar
Klipp, med sax, bacon i strimlor rakt ner i en varm kastrull
Strimla purjolöken och släng i det också i kastrullen.
Sen skär du potatisen i stavar slänger i det också, samt en liter vatten, två hönsbuljongtärningar och massor av körvel.
Dagens husmorstips:
Lägg en träslev över kastrullen så kokar det inte över. Jättebra om man skall koka pasta eller något annat som kokas utan lock.
Men soppan skall kokas på svagare värme och med lock. (Bilden tog jag bara för tipsets skull) 30 minuter, kasnke..Sen är den klar.
Vill du ha den lite matigare så går det utmärkt att lägga i 1cm tjocka skivor choritzo i soppan. Lägg i korven strax innan servering.
Det är väldigt gott med nybakat bröd till soppa.
Och av en händelse så hade jag bakat bröd också.
Bröd med russin och nötter.
Mums.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar