Jeff är väldigt matintresserad och har själv jobbat mycket i kök.
Vi valde en 7-rätters avsmakningsmeny för 250 kronor. Och vi hade en himla tur för självaste Mateusz jobbade dagen till ära och han var "vår" kock under hela kvällen.
Första rätten var inlagd sill. Mmmm det har man ju ätit förr. Det var riktigt gott även här.
Sen fick vi en råbiff som var gudomligt god. Detaljer som något grönt ovanpå det fanns inte. Jeff tycker att just sånt, att bara använda råvaror, ingen utsmyckning, rena smaker, visar att det är en riktigt riktigt bra restaurang.
Efter det fick vi in den här minigrytan med GÅS mage.
Och det var också supergott.
Därefter blev det en soppa, en gulasch. Mums. Nu börjar man bli mätt.
Sen kom det in revbensspjäll av något slag. Jag tror att det var hjort.
Det salta avslutades med en bläckfiskarm (det bruna knottriga i mitten).
Slutligen i liten bit marängtårta som var himmelsk.
Vilken underbar middag.
Vi satt i den delen av restaurangen där man sitter runt köket och ser hur kockarna arbetar. Den delen heter 24/7, öppen dygnet runt.
Jeff var extra intresserad och observerade alla små detaljer med kryddor, knivar, kärl och vem som gör vad.
Här är han Mateusz, i full fart. Han hade naturligtvis en egen assistent som plockar och fixar runt honom hela tiden. Men han hade också tid att prata med oss ganska mycket. Det kändes väldigt lyxigt och vip-igt att han lagade all vår mat.
Helt fullsatt i restaurangen.
Nöjda och belåtna. På riktigt, om ni åker till Warszawa så måste ni besöka hans restaurang. Det är en höjdare!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar