tisdag 22 oktober 2013

Dagens konferensanläggning Djurönäset

Idag har jag besökt Djurönäsets hotel och konferensanläggning.
Det ligger i Stockholms skärgård. En timmes bussresa från Slussen.
En ganska gråmulen dag. Bussresan dit ut går väldigt smidigt. Bussen stannar faktiskt precis utanför dörren till anläggningen. 
Jag följer gångvägen mot receptionen. Tänker att det här är säkert vackert på sommaren, och på vintern i snötäcke. Just idag, en regnig höstdag då luften inte alls är sådär hög och klar, så ser det lite trist ut.
Imponerande staty står där också.
Innanför dörrarna möts jag först av alla utmärkelser. Det här är ett Superior Hotel. Det ingår i Svenska Möten, vilket inte alla kursanläggningar får göra. Noga utvald, kan man säga.

Sen möts jag av det fina. Belysningen. Ser ni de fina lamporna. Det är äkta SECTO lampor. Designade av den finska arkitekten Seppo Koho 1995. Lamporna är mina favoriter och de finns lite överallt på Djurönäset.
Det som känns varmt och ombonat är just belysningen, lite dämpad men inte mörkt. Mycket punktbelysning, varma färger och musik. Skvalmusik på lagom ljudnivå. Man hör den men den men den stör ej.

Anläggningen är stor, väldigt stor. Det finns 274 bäddar (det är jättemycket). Det finns en badavdelning med 25 meter pool. Herregud, det är som i simhallen. Den poolen går att använda till annat än bara plaska i. Det finns massor av konferensrum, varav den största heter Stora Kongressen och rymmer 450 personer.
Trots att det är så stort så känns det ganska ombonat.
Djurönäset har varit duktiga på att skapa mindre utrymmen i det stora, att möblera för lagom stora grupper. 
de har t.ex. flera mindre barer och lounger. Nere vid spa-delen finns en pub med biljardbord.
Där finns också en fantastisk utsikt över natur och hav och Stockholms underbara skärgård.

Rummen är fördelade i olika mindre hus. Det är bra, så kan man som företag bo i samma hus utan andra runt omkring.

Utomhus: synd att det är höstrusk
Inomhus: det gör inget att det är höstrusk

1 kommentar:

Malde sa...

I slutet av 80-talet var jag där några gånger på fackliga kurser. Minns det som fint med bra mat, och vackra omgivningar.

Skönt att veta att de inte har slarvat bort möjligheterna läget ger.